Maestro Pribumi Kang Abadi (JAYA BAYA, Juni 2012)

Sasuwene iki,  pameran lukisan ing Indonesia, durung tau ana sing arep mlebu wae nganggon antri luwih saka 10 meter sakliyane pameran lukisane Raden Saleh.   Surya wis gumlewang mangulon nalika JB teka ana ing Galeri Nasional, Jakarta tanggal 17 Juni 2012. Dina kuwi dina pungkasan pameran lukisane Raden Saleh kang wis diwiti saka tanggal 5 Juni. Ora  ngira sadurunge menawa sing teka akeh banget, nganti ngantri. … Continue reading Maestro Pribumi Kang Abadi (JAYA BAYA, Juni 2012)

Menghampiri Banggai (National Geographic Traveler, Mei 2016)

Di haluan KLM Lady Denok, Mikael Seda, juru mesin, menggenggam handy talkie (HT). Matanya berusaha fokus ke bawah lambung kapal, menembus laut yang berubah jadi hitam oleh malam. Tubuh si Lady bergetar, diikuti pecah laut di ujung haluan. “Yak… si Bongkok (panggilan mesra para ABK untuk jangkar)  sudah mulai terlihat, ganti,” katanya seiring pinisi yang mulai beringsut meninggalkan Teluk Lalong dan hamparan cahaya kota Luwuk, … Continue reading Menghampiri Banggai (National Geographic Traveler, Mei 2016)